keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Talviset, eikä jouluiset herkut


 Asukaspuistolla oli piparien leivontaa. Lapset tykkäsivät kovasti. Sabrin piti eniten varmaan taikinan syömisestä. 


 Torttuja ajattelin kotona leipaista lasten kanssa mutta se on vielä vasta ajatuksen tasolle jäänyt. Ehkäpä tänään!
Emme vietä joulua, emmekä osallistu mihinkään joulujuhliin tms.
Alilla esimerkiksi on koulusta ne tunnit vapaana jolloin harjoittelevat joulujuhlaesitystä.
Ei kuulu muslimeille osallistua juhlien viettoon jotka ei muslimeille kuulu. Muslimeille on vuodessa kaksi Eid juhlaa, paaston jälkeinen juhla ja pyhiinvaelluksen juhla.Tottakai puhun ja kerron lapsille joulusta ja muutenkin eri uskonnoista ja kulttuureista, esimerkiksi Ali sanoi että haluaa käydä kirkossa, katsomassa millainen se on. Tottakai voidaan mennä katsomaan. Mielestäni lapsille on hyvä puhua avoimesti asioista.Joka paikasta vaan tuntuu että työnnetään sitä joulua ja sen viettämistä muslimeille hyvin salakavalastikkin. Sanotaan ettei siinä välttämättä mitään uskonnollista ole, kiva perhejuhla vain ja että on hyvä lasten tutustua tähän juhlaan.
No vaikka siinä ei olisikaan uskonnolisia asioita, fakta on kuitenkin että tosiaan muut juhlat kuin Eid-juhlat eivät muslimeille ole sallittuja.
Jokainen perhe sitten tottakai tekee omat päätöksensä, mutta meidän perheen linjaus on se että kerron kyllä lapsille tästä juhlasta ja että se on kristittyjen juhla ja joka ei meille kuulu ja se on hyvin selkeä asia islamissa.
Eid juhlina sitten meillä on tapana ostaa lapsille lahjat ja silloin leivotaan herkkuja ja juhlitaan juhlaa monta päivää.Iltapalaksi tein ihanaa riisipuuroa kookosmaidolla. Kanelia päälle ja kuumaa glögiä puuron kanssa oi nam!
Monet liittää nämä talviset herkut ja ruuat jouluun, mutta meille ne ovat vuodenaikaherkkuja, glögit ja porkkanalaatikot löytää helposti tähän aikaan kaupasta ja sopii hyvin tähän pimeään ja kylmään aikaan. Kuten kynttilät ja lyhdyt ja valot.
Tosin, saatan leipasta torttuja keskellä kesääkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti