sunnuntai 25. joulukuuta 2016

No-poo, eli shamppoottomuus


"Olen saanut todistaa naisen uskomatonta voimaa, vahvaa tahtoa ja synnytyskuplan luomaa rauhaa. Synnyttävä nainen on mielestäni äärimmäisen kaunis. Mieleeni ovat painuneet synnytysten tunnelmat; hämyiset huoneet, taustalla soivat musiikit ja synnytyslaulun matalat soinnut."

-Sydänääni lehdessä Doula Riikka Talvitie.

Tämmöisiä tekstejä rakastan lukea. Ne ovat niin inspiroivia ja upean kauniita.

Niin se joululomakin alkoi. Ihan kiva. Perjantaina vielä ennen lomaa kävimme Sabrinin kanssa tutustumassa päiväkotiin, jonka hän tosiaan aloittaa sitten kun mie aloitan sen koulun.
Sabrin oli oikein reipas. Ei se kyllä ujo ole, masha Allaah.
Sabrin valitsi itselleen päiväkotirepukseen kissarepun. Hän on kyllä tyttö joka tietää mitä tahtoo, kissarepusta ei tingitty :D Hän rakastaa kissoja.

Palasin myös takaisin shamppoottomuuteen. Eli No-poo, eli ei kakkaa, eli ei shamppoota. Itse olin aiemmin muutaman kuukauden shamppooton, eli siis pesin hiukseni pelkällä vedellä, välillä myös kananmunalla. Kananmuna syväpuhdistaa. Mutta sitten sorruin takaisin shamppooseen niinkin turhamaisen asian vuoksi ku että shamppoo tuoksui niin hyvältä. Nyt kun olen taas shamppoota käyttänyt, huomaan että hiukset rasvoittuvat taas tosi nopeasti, melkein joka päivä pitäisi pestä.

Shamppoottomuudesta löytyy paljon tietoa netistä. Aluksihan sen kuulostaa siltä että olet likainen jos et pese itseäsi shamppoolla, mutta aiheeseen tutustuminen voi yllättää positiivisesti.
Ihmisillä on paljon päänahan ja hiusten ongelmia, on kuivaa ja hilseilevää päänahkaa, nopeasti rasvoittuvat hiukset ym. Shamppoon poisjättäminen voi olla oikeasti ratkaisu!
Shamppoo poistaa likaa ja rasvaa ja samalla poistaa myös hiuksen oman rasvan, eli pää kuivuu kokonaan. Sitten kosteutusta haetaan hoitoaineista.
Ja miten paljon shamppoot ja hoitoaineet sisältävät kaikkia kemikaaleja ja aineita joita emme edes tiedä.
Hiuksilla ja päänahalla kyllä kestää muutama kuukausi tottua shamppoottomuuteen, eli kun päänahka on shamppoopesuun tottunut monien vuosien ajan, tuottaa se hirveän paljon rasvaa, koska shamppoo aina poistaa sen rasvan.
Tässä on pari videota aiheesta, jos simppeli englanti sujuu:

Monet ovat kokeneet shamppoottomuuden todella hyväksi asiaksi ja jatkaneet sitä monia vuosia ja huomanneet miten terveet ja vahvat hiukset ovat saaneet. Suosittelen siis perehtymään aiheeseen ja kokeilemaan.

Aiheesta luonnonmukainen kauneudenhoito voisi kirjoittaa ja keskustella vaikka kuinka paljon.
Esimerkiksi mitä kauneudenhoito tuotteita oikeasti todella tarvitsemme?
Tarvitsemmeko todella kemikaaleja täynnä olevia tuotteita joita telvisio ja mainokset meille työntävät; tarvitset eri puhdistusaineet, kuorintavoiteet, naamiot ja rasvat aamulle, päivälle, illalle ja yölle jotta voit nauttia virheettömästä ihosta.
Hups iho ei olekkaan virheetön, tarvitset myös lisäksi pohjustusvoidetta, bb voidetta, meikkivoidetta, puuteria, aurinkopuuteria, valokynää ym ym. jotta voit olla kaunis.
Ja tämä uppoaa naisiin surullisen hyvin.
Tarvitsemmeko oikeasti kaikkea tätä?
Minun vahva mielipide on että emme tarvitse.
Mitä jos puunaamisen ja purkkien ja purnukoiden keskeltä, sen keskeltä että stressaamme mikä puhkistusvoide, emulssio tai maito meidän ihollemme sopii, nousemmekin ja alkaisimme etsimään vastausta luonnosta.
Kuulostaako hippeilyltä? Ehkä mutta siinä on perää.
Itse olin pitkään niin etten käyttänyt mitään puhdistustuotteita kasvoille tai naamarasvoja paitsi bb voidetta ja sitäkin mietin monesti käytänkö tai en. Käytin kookosöljyä ja marokkolaista rasul-mineraalisavea. Ja ihoni on ollut parempana kuin koskaan.
Nyt sitten joku aika sitten ostelin itselleni kasvorasvoja ja puhdistusaineita.
Ja tiedättekö mitä? Ei ei ei ei. Ei yhtään hyvä. Iho kiristää ja punoittaa ja näppylää tuli sinne, tänne.
Nyt heitin pois naamarasvat, puhdistusaineet, shamppoot ja hoitoaineet ja olo on puhtaampi kuin aikoihin.
Olen nyt käyttänyt tuota mineraalisavea, joka on aivan tosi ihanaa, sitä voi käyttää myös hiuksille, tässä on linkki ruohonjuuren kauppaan jossa sitä myydään. On vain ruohonjuuressa ihan todella paljon kalliimpaa kuin mitä itse olen sitä marokosta ostanut. Marokossa se on tosi halpaa.
Ruohonjuuri-mineraalisavi
Tuolla kilohinta on 44e kilo! Mulla on kaapissa melkein kaksi kiloa tuota savea ja olen niistä maksanut ehkä neljä euroa..
En siis ikinä tule tuolta ruohonjuuresta tuota ostamaan :D

En kuitenkaan tuota savea joka päivä käytä, olen ihoni puhdistanut öljyillä, nyt argan-ölyllä. Levitän sitä iholleni ja annan vaikuttaa vähän aikaa ja sitten pyyhin vanulapulla. Öljy poistaa likaa ja rasvaa iholta, puhdistaa ihoa hyvin ja hellästi samalla myös raviten.
Muista öljyistä ihonhoidossa ja puhdistuksessa olen myös lukenut, esimerkiksi avokado öljy on todella ravitsevaa.
Kookosöljy on myös käytössä ahkerasti ja se onkin tosi riittoisaa.
Miten paljon naisilla uppoaakaan rahaa kosmetiikaan.. Sen onkin yksi iso bisnes. Uskotellaan naisille että tarvitset sitä tätä ja tuota ja niin raha pyörittää... Onko tuo ihme että on akne lisääntyy kokoajan ja iho on ihan epätasapainossa kun siihen kaikkia vahvoja myrkkyjä työnnetään. Koko kehosta puhumattakaan... Sitten voisi jatkaa aiheesta kehon epätasapaino, miten se vaikuttaa hormoonitasapainoon, joka taas näkyy kasvavina syöpä tilastoina.. Aihe tuntuu loputtomalta näin yhtä blogipostausta kirjoittaessa.

Luonnonmukaiset tuotteet tosiaan kyllä kiinnostavat ja uskon että ovat tuhat kertaa parempi vaihtoehto kuin keinotekoisesti tehty rasva jonka kyljessä on avokadon kuva. Deodoranttikin on pari vuotta sitten vaihtunut luonnon mineraaleista valmistettuun kividödöön. Tiedän että jotkut käyttävät dödöksi kookosöljyäkin. Ja tämäkin on sitä mihin keho tottuu.
Kaiken hyvinvoinnin pohja on kuitenkin ravinto ja elämäntavat. Syömiset, juomiset, ulkoilut ovat a ja o hyvässä olossa ja myös ihon ja hiusten kunnossa. Valmisruuat, niissä olevat lisä-ja säilöntäaineet, vehnät ja sokerit pitäisi olla no no. Toki en tarkoita ettei niitä voisi yhtään syödä, mutta uskon että mitä vähemmän, sen parempi.
Paljon hyviä rasvoja niin iho ja hiukset kiittää.

Tämä joulunaikahan ei meillä ole ihmeellisemmin näkynyt, oikeastaan mitenkään kun emme joulua vietä. Loma on kiva ja katsotaan jos matkustamme johonkin suuntaan Suomea tässä loman aikana..
Hennailin hiukseni taas pitkästä aikaa.

Hennailusta kirjoittelin tarkemmin aikaisemmassa postauksessani "God is beautiful and He loves beauty." Sain myös aivan ihania uusia huonetuoksuja joita olen poltellut täällä kotona. Rakastan kun koti tuoksuu hyvältä.
Tuota oikeanpuoleista en ole vielä testaillut, mutta vasemmanpuoleista somalialaista tuoksua olen tuoksutellut. Ihana tuoksu kertakaikkiaan.Katsotaan, toivottavasti tällä kertaa jaksaisin olla kärsivällisempi tämän shamppoottomuuteni kanssa ja jatkaa sitä mahdollisimman pitkään, samalla myös yrittää kiinnittää huomiota tuon sokerin ja vehnän vähentämiseen.

Mitäs lomasuunnitelmia teillä on?
Miten hoidatte itseänne?
Uskotteko ennemmin luonnonmukaiseen hoitoon vai kemialliseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti