sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Vauvan ruokintaa ja jalkapalloa :)
Ostin tänään Sabrinille tuommoisen umami taste teaserin. Onkohan tuo nyt aivan turha ostos jaa'a mutta kun parilla eurolla sai niin ostin :D Eli kun vauva alkaa kiinteitä maistelemaan, tuonne "tutin" sisälle laitetaan sitä ruokaa, mitä se onkaan, banaania, keitettyä porkkanaa tai mitä vain ja siten vain annetaan tuo vauvalle ja vauva saa siitä imeskellä ja pureskella ja sitä ruokaa tulee nuista rei'istä.

Sabrin on viikoa valla 5kk ja tähtäimessä minulla on puolen vuoden täysimetys, eli kiinteiden maistelu saa odottaa vielä sen kuukauden.
Ihanaa että tämä imetys on onnistunut <3
Esikoisen aikana se ei onnistunut. Alia en imettänyt ku muutaman viikon ehkä. Jo sairaalassa Ali sai pullosta maitoa ja muistan kun se tuntui niin pahalta että miehelleni itkin sitä kun vauvalle pitää pullosta maito antaa eikä imetys onnistu. Rintakumilla mentiin se aika mitä imetin. Mutta sitten tuli se kun tuntui että maito loppuu, mikä valitettavan yleistä on, että ajatellaan että maito loppuu. Enpä silloin tiennyt imetyksestä paljon mitään enkä sitä että ei se maito noin vain lopu kun kerran on noussut. Mutta esikoisen aikana kaikki oli muutenkin niin uutta ja itsellä hormoonit täysin sekaisin niin en kyllä jaksanut imetykseen alkaa panostamaan, vaan jätin sen kokonaan ja siirryin antamaan korviketta pullosta.
Toisen lapsen kanssa kaikki on aivan erilaista, nyt ymmärrän kun oma äitini on aina minua sanonut "harjoituskappaleeksi" kun esikoinen olen meistä kolmesta siskoksesta. Meilläkin Ali reppana on joutunut harjoituskappaleeksi :D
Nyt olen perehtynyt imetykseen ja tiedän ettei se ole niin yksinkertaista että "vain tissi suuhun ja se on siinä."
http://www.imetys.fi/ Tältä sivulta olen tietoa lukenut ja varsinkin sivulta tämä sivu http://www.imetys.fi/index.php/tukea-tietoa/imetystukilista/maidon-riittaminen/443-voiko-maito-loppua-kesken auttoi minua ja suosittelen jokaisen joka ei ole ennen imettänyt ja toivoisi sitä, lukemaan tuon. Facebookissa olen myös ryhmässsä "Imetyksen tuki ry" ja ilman sitä sivua olisin varmaan imetyksen lopettanut alkumetreille. Mutta hamdolilaah, kiitos Allaahille se on nyt onnistunut :) Suunnitelmissa on imettää Sabrinia ainakin 2-vuotiaaksi jos Luoja suo. Se on yleinen suositus ja Koraanissa, muslimien pyhässä kirjassa jonka Allaah on ihmisille lähettänyt, Allaah sanoo että lasta tulisi imettää 2 vuotiaaksi.  Tällä sivulla on tarkemmin kerrottu mitä Koraanissa sanotaan imetyksestä: http://www.islamopas.com/imetys.html
Olen myös ajatellut jossain vaiheessa kouluttautua imetystukiäidiksi, mielestäni Suomessa ei tarpeeksi auteta äitejä imetyksessä, vaan hyvin herkästi esimerkiksi neuvoloista ovat korviketta suosittelemassa, vaikka pitäisi auttaa ja neuvoa äitiä kuinka saada imetys onnistumaan tai kuinka saada sitä tehostettua.


Pink macaroon <3


Tänään oli Alilla ensimäiset jalkapalloharjoitukset. Hyvä ja suht edullinen harrastus lapselle. Kävellen vein Alin sinne harjoituksiin ja hui kamala ku ulkona on kylmä! Todella kova tuuli. Hrrr... On ikävä jo lämpöä ja aurinkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti