tiistai 13. tammikuuta 2015

Talvikakku

Kakkupohja


Hyvä perusohje kakkupohjaan on lasillinen kaikkea.
Lasillinen kananmunia, sokeria ja jauhoja. Mä käytin nyt gluteenittomia jauhoja koska isä tuli meille ja hänellä on gluteeniton ruokavalio.




Ensin munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.




Tein huvikseni sinisen kakkupohjan, eli vaahtoon lisäsin lopuksi tuota sinistä elintarvikeväriä.

Lisää vaahtoon jauhot+1tl leivinjauhetta ja nostele varovasti sekaisin.




Kaada taikina vuodeltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa tunti.




Leikkaa valmis ja jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Kostuta kakkupohja, täytä ja koristele.
Itse kostutin maidolla, väliin laitoin vadelmamarmelaadia ja mustaherukkahyytelöä+kermaa.
Päällystin kakun kermalla ja pursotin värjätyllä kermalla ja taiteilin pienet lumiukot talvisen kakun päälle :)


Lopputulos

1 kommentti: