perjantai 26. toukokuuta 2017

Kesä ja siunattu kuukausi ovella.

Blogin hiljaiselosta huomaa sen ettei oikeasti ole ollut aikaa eikä energiaa kirjoittaa tänne mitään mikä on kyllä harmi kun sitten pitää miettiä että mitäs sitä on tapahtunut taas tässä välissä ja yrittää tiivistää asiat jotenkin järkevästi.

Kevät alkaa olla takana päin ja kesä on aivan ovella. Kesäloma itsellä kuitenkin alkaa vasta 16.6 jolloin lähden Marokkoon. jonne mies pojan kanssa lähtee jo kesäkuun alussa, me mennään Sabrinin kanssa sitten perästä. jos Allaah suo.
Mulla on siis nyt kuntoutumisen tukemisen työssäoppiminen menossa ja olen alzheimeria sairastavien vanhusten hoivakodissa.Paljon uusia asioita opittavana ollut ja koulutehtävät päälle, kaikenmaailman tutkintosuunnitelmien teot ym meinaa vähän stressata.
Tuntuu että kun on ollut päivän töissä ja töissä antanut itsestään kaiken niin vihdoin kun kotiin pääsee, tuntuu että mistä sitä energiaa saisi vielä revittyä kotitöihin, ruuan laittoon, lapsiin. Onneksi on mies joka auttelee ja kaikki ruokaostokset hoitaa. Hattua tai huivia kyllä nostan yksinhuoltajille jotka yksin pyörittävät kaikkea.
No kyllä tähänkin alkaa tottua, mutta luulen että kun kaikki on niin uutta niin se vie paljon energiaa.

Mutta joo, arki pyörii, koulutehtäviä, töitä, kotihommia, ulkoilua.. siitäpä se arki aikalailla on koostunut.
Mistynen voi hyvin kans, nauttii auringossa makoilusta!
Kesä näyttää vihdoin tekevän tuloaan ja on ollut ihanan lämpimät ilmat. Tänäänkin on lämmin, vaikka vettä satoi aiemmin. Kun töistä tulin, ripsi vähän vettä. Mä nautin myös pienestä kesäisestä veden ropinasta, en siis mitään kaatosadetta tarkoita, (vaikkakin kyllä se kaatosadekkin aina joskus on kiva, varsinkin ukonilmalla) mutta semmoinen pieni piristävä sadekuuro on kiva. Sen jälkeen ilma tuoksuu ihanalta ja tänään oli juuri semmoinen ihana kesäisen sateen tuoksu! ah.Tänä iltana alkaa muslimien siunattu paastokuukausi, Ramadan, joten illalla syömme hyvin ja ennen auringon nousua ja sitten olemmekin huomenna auringon noususta auringon laskuun syömättä ja juomatta. Toki Ramadaniin on paljon paljon muutakin kuin paastoaminen ruuasta ja juomasta.
Mutta siunattua ja ihanaa Ramadan kuukautta kaikille sitä viettäville.
Allaah hyväksyköön paastomme ja hyvät tekomme ja vahvistakoon ummaa aamin.

Tänä iltana yörukouksen jälkeen siis Ramadanin ensimmäinen taraweeh rukous. Taraweeh rukoukset ovat siis vain Ramadanina olevia vapaaehtoisia rukouksia, joita olisi hyvä rukoilla. Ovat yksi osa Ramadania ja tuovat siunattua Ramadan fiilistä.
Tässä pari linkkiä joista voi taraweeh rukousta seurata suoraan Mekasta:
http://mecca.net/live-tv-channels/taraweeh-tv/
facebookin sivu josta näkyy myös livenä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti