maanantai 17. huhtikuuta 2017

Kevät tuli, lumi suli, blogi sanoi pulipuli.

Blogi on elellyt hiljaiseloa nyt yli kuukauden ajan.
Edellisen postauksen lopussa lupailin seuraavaksi tekstiksi mietintää siitä voiko lapsi olla mukana synnytyksessä ja kuinka paljon ja miten lapselle voi kertoa seksistä.
En ole nyt kuitenkaan saanut inspiraatiota (tai energiaa) aiheesta kirjoittamiseen joten kirjoittelen nyt vain kuulumispostausta kuukauden ajalta, aiheesta kyllä tulossa kunhan tekstin saan valmiiksi.

Elikkäs joo tähän väliin on mahtunut kaikenlaista. Työssäoppiminen ja tutkintoviikko on takana päiväkodilla, kasvun tukeminen ja ohjaus meni numerolla K3 läpi.
Mielestäni harjoittelu meni ihan kivasti, lapset olivat ihania ja heitä tuli vähän ikävä. Myös työntekijät olivat mukavia ja ilmapiiri päiväkodissa muutenkin hyvä. Kiva että ensimäinen työssäoppiminen oli juurikin tämä lasten kanssa tehtävä, koska on kaikkein helpoin tämän koulutuksen työssäoppimisista.
Mielestäni kehityin työssäni ja sain enemmän varmuutta työhöni, kun enemmän paikka ja lapset tulivat tutuiksi.
Yhteensä siis harjoittelua oli viisi viikkoa ja kuudes viikko oli tutkintoviikko, eli näyttöviikko.

Seuraava työssäoppiminen on jo kolmen viikon päästä! Itsellä on harjoittelupaikkana hoivakoti jossa on dementoituneita vanhuksia.
Siispä kohti uusia haasteita!
Tuntuu että seuraava työssäoppiminen on hirmuisen nopeasti huh.

Meille on myös muuttanut uusi perheenjäsen, Misty.
Misty on Cornish rex rotuinen tyttökissa, joka aprillipäivänä täytti 3 vuotta.



Viralliselta nimeltään hän on "Just kidding" ja entisessä kodissaan hänen kutsumanimensä on ollut Jekku, meille tullessa kuitenkin halusimme nimen vaihtaa Mistyksi. Ollaan paljon toisteltu Misty nimeä aina kutsuttaessa ja kissa kyllä tunnistaa sen jo.
Aluksi oli tarkoitus että meille tulisi pentu cornish rex mutta sitten satuin näkemään ilmoituksen tästä kissasta ja kävimme kissaa katsomassa ja päädyimme sitten tämän ottamiseen kun niin hyvänoloinen kissa oli. Ja Misty onkin valloittava rouva!
Misty on edellisessä kodissaan saanut pentujakin.



Cornish rex rotuna on ihana. Kun aloin eri rotuihin tutustumaan, kiinnostuin kovasti devon rexeistä, jotka ovat samanluontoisia cornareiden kanssa, ulkonäöltään vain vähän erillaisia. Juurikin näiden kissojen luonteeseen rakastuin, cornish ja devon rexit ovat hyvin aktiivisia ja seurallisia kissoja. Ehkä vähän koiramaisia. Uteliaita ja ovat kiinnostuneita kaikesta uudesta. Ehdotonta plussaa on että kissoista ei lähde karvaa. Devon rexeillä on vähän enemmän karvaa kuin cornareilla joten niistä taitaa lähteä vähän jotain untuvan tyylistä nukkaa karvanlähtöaikana, cornish rexeistä ei sitäkään kun niillä on niin lyhyt turkki. Eli voit mustat vaatteet päällä huoletta helliä cornish rexiä, ilman että vaatteissasi näkyy mitään. Kissan turkki on silti hyvin pehmeä ja kihara.
Kävin katsomassakin devon rex pentuja ja ovella ennenkuin olin edes saanut kenkiä pois jalasta, olkapäälleni hyppäsi kissa keikkumaan. Joidenkin näiden kissojen lempipuuhaa onkin keikkua omistajiensa olkapäillä.
Suunnittelimme devon rex pennun ottoa sijoituskissaksi mutta sen idean sitten hylkäsimmekin.



Sitten cornish rex alkoi kiinnostamaan enemmän ja soittelin paljon eri kasvattajille ja varasimme yhden pennun. Kuitenkin samaan aikaan katselin ilmoituksia jos olisi uutta kotia etsivä aikuinen kissa..
Sitten tulikin vastaan ilmoitus Jekku-kissasta joka etsii uutta kotia sen vuoksi ettei tule toimeen perheen yhden toisen kissan kanssa.



Ja niinpä kissa muutti meille ja on mukavasti kotiutunut. Ensimäisen viikon maukui päivisin ja öisin mutta sitten rauhottui ja on jo kotiutunut hyvin.
Misty on ollut meidän mukana kyläilypaikoissa ja ollaan valjasteltu ulkona.
Haluankin totuttaa kissan auton kyytiin ja muutenkin ulkona liikkumiseen ja eri paikoissa käymiseen, uitelias kissa kun on niin lupaavasti on alkanut kaikki.



Niin se kevät tuli ja lumet suli. Lapsille on kaivettu kevätkamppeet esille ja pyörät ja potkulaudat!

Mitenkäs on muilla kevät sujunut?









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti