tiistai 29. marraskuuta 2016

Jorinoita ja piirakoita


Ajattelin nyt laitella jotain tänne blogin puolelle jotain kun on sopiva hetki, Ali on arabian tunnilla ja Sabrin on... no tissillä. :DTämä on mun yksi luottopiirakka jota leivon aika monesti, ohje on yksinkertainen ja nopea.
Ohjeen olen löytänyt täältä jossa se on nimellä "helppo mansikkapiirakka"
Tuota voi muokkailla mielensä mukaan, tykkääkö tehdä hedelmistä tai marjoista ja eri jogutteja tuohon päälliseen käyttää niin samalla perusohjeella voi tehdä erilaisia piirakoita. Itse teen monesti tästä ananas-mango piirakkaa.
Toisena päivänä leivoin myös persikkapiirakkaa appelsiinirahkalla.
,
Oikeasti yritän kyllä vältellä sokeria ja vehnäjauhoa. Eli just piirakat kakut suklaa ym. Nyt olen kyllä ollut vähän laiska ja mutustellut vaikka mitä herkkuja. Mutta siitä ei kyllä mitään hyvää ja energistä oloa tule vaan päinvastoin, olo tulee väsyneeksi ja pöhöttyneeksi.
Mieluummin niitä vitamiineja ja ihania hyviä rasvoja kehoon niin johan vaikuttaa mielialaankin.
Kaikki terveelliset raakakakut on ihania. Mutta ne ainekset niihin on oikeasti aika hintavia, kun tulee pähkinöitä ja taateleita, erikoisia intiaanisokereita yms. Ja onhan ne työläämpiä tehdä myös.
Voisin kyllä joku päivä jotain ihanaa avokadosuklaa raakakakkua tehdä ja pistää ohjetta tänne blogin puolellekkin.
Tästä päästiinkin aiheeseen miksi kaikki hyvä ja terveellinen on niin kallista ja kaikki epäterveellinen halpaa?
Uskon oikeasti että ihmiset söisivät paljon terveellisemmin jos terveelliset tuotteet olisivat reippaasti halvempia. Ja silloin ihmiset voisivat myös paremmin.
Sabrin teki (äiti vähän avusti ;) ) lumihiutaleen puistossa


Taas on pakkanen kiristynyt, tänään oli oikein pirtsakka ilma! Lunta ei ole kuin aivan vähän mutta pakkasta kyllä ja tänään aurinko paistoi! Tulisi vain lunta niin pääsisi taas lasten kanssa pulkkamäkeen! Ajattelin myös itselle ostaa luistimet, pääsisi pitkästä aikaa luistelemaan. Siitä on tosi monta vuotta kun viimeksi olen luistellut.
Se on ihanaa kun Suomessa on neljä vuodenaikaa ja kaikki niin erilaisia!
Talvella on ihania kaikki talvileikit lasten kanssa ulkona ja ihana nähdä lasten riemu lumesta.
Kesällä onkin kaikki kesähuvit ja Suomen kesä on todella kaunis. Keväällä ihmiset aivan kuin heräävät uudelleen taas ja kevät aurinko tuo uudenlaista energiaa! Syksy on myös kaunis ja tunnelmallinen ja ehkä jopa lempi vuodenaikani, ruska on niin kaunis vaikka kestääkin vain vähän aikaa.
Suomessa on ihanan puhdas luonto.

Nuo kuvat on otettu aiemmin tänä talvena kun ensilumet satoi ja sitä satoi todella paljon tänne etelään! Sitten ne kuitenkin suli pois.Tähän loppuun vielä tämmöinen kaunis ajatus. Levitetään kauneutta sanomalla se ääneen! Saatat piristää toisen koko päivän.


Hän tekee kuolleesta elävän ja elävästä kuolleen, ja Hän elvyttää eloon kuolleen maan. Näin myös teidät herätetään uuteen eloon.
 Eräs Hänen merkeistään on se, että Hän on luonut teidät tomusta, ja katso, sitten teistä on tullut kautta maan levinnyt ihmissuku.
 Eräs Hänen merkeistään on myös se, että Hän on teistä itsestänne luonut teille puolisot, jotta löytäisitte heistä tyydytyksen, ja Hän on antanut teille keskinäistä rakkautta ja laupeutta. Totisesti, tässä on merkkejä niille, jotka ajattelevat.
Hänen merkkejään on myöskin taivaitten ja maan luominen sekä kieltenne ja ihonvärinne moninaisuus. Totisesti, tässä on merkkejä maailman kansoille.
 Hänen merkkejään on myöskin teidän unenne sekä yöllä että päivällä ja teidän pyrkimyksenne hankkia ylläpitonne hänen yltäkylläisyydestään. Totisesti, tässä on merkkejä niille, jotka kuuntelevat.
 Hänen merkkejään on edelleen se, että Hän antaa teidän nähdä salaman sekä peläten että toivoen ja että Hän lähettää sateen taivaasta maan päälle, elvyttäen siten kuolleen maan eloon. Totisesti, tässä on merkkejä niille, joilla on ymmärrystä.
 Eräs Hänen merkeistään on se, että taivas ja maa pysyvät Hänen käskystään paikoillaan. Kun Hän viimein lähettää teille kutsunsa, teidät noudetaan maan päältä. Hänelle kuuluvat kaikki, jotka ovat taivaassa ja maan päällä. Kaikki tottelevat Häntä.

Koraani; Roomalaisten suura jakeet 19-26

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti